Business er enkelt og beintøft på samme tid. Gründeruka gikk av stabelen 12-15 november og hadde fokus på inspirasjon, praktiske verksteder, gi nyttige erfaringer og verdifulle kontakter. Deltakerne ble inspirert av kloke foredragsholdere, og lærte av lokale gründere.

Industridesigner Bård Eker og forretningsmannen Nils Apeland holdt åpningsforedragene hos Isachsen AS mandag kveld, der de to viste veien fra idé til business.

 

Gründeren Kristine Tande De Lemos fra Kortreiskurven AS ledet et gründerverksted på LierLaben som handlet om planlegging. Redaktør Geir Arneberg i Byavisa Drammen viste hvordan man får pressens oppmerksomhet. Geir Brudeli, innehaver av Brudeli Tech i Hokksund, fortalte historien om sin ferd i motorsykkelindustrien med sin egenproduserte trehjuling; en motorsykkel med to hjul foran og ett bak. Eventyret startet i en garasje i Hokksund og har vokst til salg i sju land. DNB og Deloitte inviterte på frokost samtidig som de ga gode tips til oppstartere.

Sjur Dagestad har aldri lært noe om innovasjon på skolen, men har gründet en rekke bedrifter. På sin særegne måte fikk han innovasjon og gründervirksomhet til å høres enkelt ut.

 

To dager var satt av til ungdommene. Ungt Entreprenørskap stod bak arrangementene, og det ble gjennomført Gründeridol på Gummibaren der vinneren gikk videre til pitchekonkurranse. Vinneren av konkurransen gikk til gründeren av «Stor og Sterk» Malin Bruset.